Mistä on kyse?

Meitä äänestämällä äänesi ei mene hukkaan! Meidän Tammela -yhteislistan ehdokkaita yhdistää halu kehittää Tammelaa sen vahvuuksiin nojaten. Kaikki ehdokkaamme ovat sitoutuneet seuraaviin teeseihin:

Lapsiperheistä vetovoimaa, ihan kaikille

Mitä enemmän nuorta väestöä, sitä paremmat eväät kunnalla on menestyä. Kunnan houkuttelevuutta lapsiperheiden silmissä ei saa aliarvioida eikä tehdä päätöksiä, jotka vähentävät sen houkuttelevuutta. Elinvoimaiset kylät, joiden keskiössä on koulu, ovat todistetusti lisänneet asukkaita kuntaan.

Yhdessä eteenpäin, vauvasta vaariin

Tammela menestyy tekemällä yhteistyötä kaikkien osapuolten kesken. Valtuustoesitykset tulee valmistella yhteistyössä koko valtuuston kesken, muiden ajatuksia kuunnellen ja arvostaen. Jokaisen esityksen lähtökohtana tulisi olla, että kaikki valtuutetut voivat seistä esityksen takana. Tällä tavoin varmistetaan, että kaikki kuntalaiset huomioidaan päätöksenteossa.

Aktiiviset kylät, kehittyvä keskusta

Tammelan on mahdollisuus erottautua positiivisesti muista Hämeenlinna-Helsinki-Tampere -kehityskäytävän läheisyydessä olevista kunnista elinvoimaisilla kylillä, joiden keskiössä on kyläkoulut. Kunnalla ei ole mahdollisuuksia kilpailla suurempien naapuriensa kanssa keskustan palveluilla. Kunnan tulee keskittyä siihen mistä se jo valmiiksi tunnetaan ja minkä se osaa paremmin kuin muut – aktiiviset kylät ja kehittyvä keskusta.


Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Tässä tavassa kaikki puolueen, vaaliliiton tai (kuten meidän tapauksessa) sitoutumattomien yhteislistan äänet lasketaan ensin yhteen. Tämän jälkeen ehdokkaat laitetaan keskinäiseen paremmuusjärjestykseen ja heille lasketaan vertailuluku perustuen koko listan äänimäärään ja omaa sijoitukseesi listan sisällä.

Tällöin tietylle ehdokkaalle antamasi ääni voikin itseasiassa auttaa täysin päinvastaista mieltä olevan henkilön valtuustoon, mikäli hän kerää enemmän ääniä kuin oma ehdokkaasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.