Edistetään yhdessä hyvää keskustelukulttuuria

Kunnallisvaalit käydään koronan vuoksi hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Pitkän perinteet omaavat toritapahtumat ja vaikuttaminen väkijoukoissa on jäämässä vähäiseksi, ellei peräti käy mahdottomaksi.

Tässä tilanteessa sosiaalisen median ja muiden digitaalisten viestintäkanavien merkitys korostuu. Tämä ei ole pelkästään huono asia, parhaassa tapauksessa ehdokkaat voivat tavoittaa entistä laajemman joukon kuntalaisia.

Somella on kuitenkin kääntöpuolensa ja ylilyöntejä tapahtuu helposti. ”Tykkäyksiä” haetaan kyseenalaisin keinoin. Asiakeskeisen dialogin sijaan somessa voi sortua hakemaan pisteitä vähättelyllä, vääristelyllä ja suoranaisella pilkanteolla sekä henkilökohtaisuksiin menemisellä. Provosoiminen, ja provosoituminen on helppoa.

Olemme juuri vastanneet myönteisesti Raahen kaupungin koulukiusaamista koskevaan haasteeseen kunnanvaltuustossa 1.2.2021. Vähintä, mitä me päättäjät ja sellaiseksi haluavat voimme tehdä, on näyttää esimerkkiä omalla käytöksellämme.

Meidän Tammela ryhmä haastaa kaikki Tammelan kuntavaaleissa ehdokkaita asettavat puolueet, ryhmät, sekä yksittäiset kuntavaaliehdokkaat edistämään hyvää keskustelukulttuuria. Näytetään yhdessä, että hyvin jyrkästikin eri mieltä olevat voivat keskustella asioista toista osapuolta kunnioittaen.

Meidän Tammela valtuustoryhmä

? Kuntavaalit 2021 ovat jo nurkan takana! Meidän Tammela on puolueista riippumaton vaikuttaja. Tule mukaan joukkoomme!

Yhteystietomme löydät täältä

2 thoughts on “Edistetään yhdessä hyvää keskustelukulttuuria

  1. Otan mielihyvin haasteen vastaan ja haastan samalla Keskustan ehdokkaat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.