Mutta nämähän ovat hyviä uutisia!

Tammelan koulukeskus, maaliskuu 2018

Koulukeskuksen kuntotutkimus valmistui huhtikuun lopulla ja tulokset ovat herättäneet runsasta keskustelua tämän lehden sivuilla. Hämmentävästi se on monin osin ollut melko negatiivissävytteistä.

Tutkimuskokonaisuushan oli kertakaikkisen positiivista luettavaa! Rakennuksella on vielä vuosikymmeniä elinkaarta jäljellä ja peruskorjauksen kustannusarvio alle puolet aiemmin esitetystä. Kustannukset ja eri vaihtoehdot jatkosuunnittelulle tarkentuvat varmasti, kunhan kuntotutkimus saadaan vastuuvirkamiesten ja lautakuntien käsittelyyn niin teknisessä kuin sivistystoimessakin.

Kunnallamme onkin nyt tuhannen taalan paikka suunnitella nykyisen koulukeskuksen pohjalta paras mahdollinen yhdistelmä huomioiden niin taloudelliset, toiminnalliset kuin ekologiset näkökulmat. Ratkaisu voi olla täydellinen peruskorjaus mukaan lukien toiminnallisia tilamuutoksia, tai mahdollisesti osittainen purku ja/tai lisä-/uudisrakentaminen. Etenemisvaihtoehdot selviävät aikanaan.

Hyvää kuuluu myös kuntatalouden saralta. Kuntaliiton 14.5. julkaisemassa ennusteessa Tammelan vuoden 2021 verokertymän arvioidaan ylittävän talousarvio peräti 1,3 miljoonalla eurolla. Tammi-toukokuun verokertymä onkin toteutunut tämän päivitetyn ennusteen mukaisesti. Sama positiivinen trendi verotulokertymässä jatkuu ennusteen mukaan myös suunnitelmavuosina 2022 ja 2023.

Verokertymään oleellisesti vaikuttava työllisyys on myös kehittynyt positiivisesti, huhtikuun työttömyysprosentti oli 8,0% jossa on selvää laskua niin vuoden takaiseen kuin edelliseen kuukauteenkin. Koronapandemian negatiiviset vaikutukset Tammelalaisten työllisyyteen vaikuttavatkin jääneen melko pieniksi, tai ainakin suhteellisen lyhytkestoisiksi.

Meille on nyt tarjottu ainutkertainen mahdollisuus tehdä ratkaisuja, joilla voimme rakentaa kuntamme tulevaisuutta kohti kestävämmän talouden uraa. Päätöksenteossa ei voi takertua menneeseen, tilannekuvan muuttuessa jokaisen on oltava valmis tarkastelemaan tilannetta parhaan käytettävissä olevan tiedon pohjalta. Ajantasaiseen tietoon perustuvat ratkaisut ovat ainoa keino turvata palvelujen laatu ja saatavuus sekä maltilliset veroprosentit tulevaisuudessa. Ei hukata tätä tilaisuutta.

Kirjoitus on julkaistu Forssan Lehden Mielipide -palstalla 29.5.2021.

Tämän jutun kirjoitti:

Ilkka Tuovinen
? Ehdolla kuntavaaleissa 2021!

Kunnanhallituksen jäsen, kunnanvaltuutettu
Meidän Tammela valtuustoryhmä


Meidän Tammela kuntavaaliehdokkaat 2021, juliste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.