Erkin Pyhäjärvi/Kuivajärvikatsaus 30.5.2021

Nyt menee järvillä veden suhteen hyvin. Voisi sanoa kaikissa valuma-alueen järvissä vettä riittää ja Pyhäjärvikin on pitkästä aikaa melkein pitkäaikaisessa keskiarvossa eli 96,82, enään neljää senttiä vaille. Tähänhän on tietysti suurimmiltaan syynä toukokuun poikkeuksellisen runsaat sateet, tähän mennessä satanut 98,4mm ja se on paljon se.

Sateet ovat ainakin toistaiseksi ohi eli nyt alkaa se aika kun juoksutuksen kanssa pitää olla todella tarkkana. Kesän kannalta lähiviikkojen merkitys on suuri. Tarvittaessa säädellään luukkuja vaikka päivittäin. Vaikka vettä nyt on hyvin niin tuo ajankohtaan nähden järjettömän alhainen patokorkeus tekee pihistelyn todella vaikeaksi. Pyhäjärvi/Kuivajärvi on pinta-alaltaan niin pieni että tuolla patokorkeudella ja jopa minimi-juoksutuksella mikäli sateet oli tuossa niin järvissä ei ole yhtään kuutiota ylimääräistä vettä. Mutta nyt kuitenkin ollaan erittäin hyvässä tilanteessa.

Toivotaan kaikille hyvää kesää eli paljon lämmintä ja poutaa ja välillä kaikkien tarvitsemia piristäviä sateita sillain sopivasti. Juoksuttajat ovat hereillä ja seuraavat tilannetta päivittäin ja toimivat taatusti parhaalla mahdollisella tavalla mitä olosuhteet ja laki sallii.

Patoterveisiä Erkiltä.

Tämän jutun kirjoitti:

Erkki Salama
? Ehdolla kuntavaaleissa 2021!

Kunnanvaltuuston varajäsen, ympäristölautakunnan varajäsen
Meidän Tammela valtuustoryhmä


Meidän Tammela kuntavaaliehdokkaat 2021, juliste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.