Onko Tammelasta tulossa kriisikunta?

No ei todellakaan!

Tammelan käyttökustannukset kestää vertailun lähes kaikilta osin niin kuin seuraavasta vertailutaulukosta näkyy. Napsauta linkkiä!

Kunnan käyttökustannukset per asukas

Niin kuin myös tärkeimmät tunnusluvut kertovat Tammelan olevan Kanta-Hämeen kunnista parasta A-luokkaa ja kyllä ne luvut kestää hyvin valtakunnallisenkin vertailun. Napsauta linkkiä!

Tärkeitä tunnuslukuja

On väitetty voimakkaasti että Tammelan väestö vanhenee kovaa vauhtia. Asukkaat eläköityy.  Veronmaksajat ja kouluista oppilaat vähenee. Ehkä mutta kyllä virallinen väestörakenne tilasto kertoo vallan muuta. Napsauta linkkiä!

Väestörakenne 2015

Tammelan tase on reippaasti ylijäämäinen ja lainakanta taas todella pieni ja työttömyys vahvassa laskussa eli uskallan väittää ettei Tammelasta kovin helpolla kriisikuntaa saa. Paitsi tietysti jos kouluverkkohomma oikein kunnolla sössitään. Otetaan velkaa 10 -20 miljoonaa ja nostetaan kunnan lainakanta 3000 – 5000 euroon per asukas. Ehkä se sillain onnistuis jos oikeen yritetään niin saatais sitten hyvä syy ruveta miettimään sitä joittenkin kaipaamaa kuntaliitosta.

Aineisto koottu Kuntaliiton sivuilta!

Erkki Jalmari Salama

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.